Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο καθρέφτης μας ... οι άλλοι


             Η ζωή είναι ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον Εαυτό μας. Σε αυτό το ταξίδι έχουμε συνοδοιπόρους, αυτοί είναι η πραγματικότητά μας, η δική μας αλήθεια. Οι άλλοι είμαστε εμείς. Αυτό που αγαπάμε, αυτό που ερωτευόμαστε, αυτό που θαυμάζουμε στους άλλους είναι αυτά τα θετικά στοιχεία που αγαπάμε στον εαυτό μας. Αυτά που μας θυμώνουν, μας ενοχλούν, αυτά που κριτικάρουμε στους άλλους είναι τα κομμάτια του εαυτού μας που μας ενοχλούν, που δεν αγαπάμε…
Οι άλλοι είναι ο καθρέφτης μας. Ένας λόγος που υπάρχουν στη ζωή μας είναι για να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, να τον γνωρίσουμε. Όταν λοιπόν αντιληφθούμε κάτι να μας ενοχλεί στον άλλο κι εντοπίσουμε τι είναι αυτό, έρχεται η στιγμή να στραφούμε μέσα μας. Εκεί θ’ ανακαλύψουμε ότι αυτό το κάτι υπάρχει ήδη μέσα μας, είναι μέρος του εαυτού μας. 


  Και τώρα τι κάνουμε;

 Αφού εντοπίσουμε τι πραγματικά μας ενοχλεί καλούμαστε να το αποδεχτούμε, να το αγαπήσουμε, να το διορθώσουμε, να το βελτιώσουμε, να πράξουμε ότι χρειάζεται ώστε αυτό το κάτι να πάψει να είναι πληγή μα θαύμα. Όταν το καταφέρουμε αυτό τότε θα υπάρξει αλλαγή μέσα μας και κατά συνέπεια αλλαγή στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου