Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι Νόμοι του Πνεύματος, Νταν Μίλμαν (Απόσπασμα)

Αυτές είναι οι ευχές μου και οι προσευχές μου για σένα, για όλες τις μέρες της ζωής σου. Είθε να βρεις την ευσπλαχνία, καθώς παραδίνεσαι στη ζωή. Είθε να βρεις την ευτυχία, καθώς σταματάς να την ψάχνεις. Είθε να φτάσεις να εμπιστευτείς αυτούς τους νόμους και να κληρονομήσεις τη σοφία της Γης. Είθε να ξανασυνδεθείς με την καρδιά της φύσης και να νιώσεις τις ευλογίες του Πνεύματος.
Οι προκλήσεις της καθημερινής ζωής θα παραμείνουν, και θα έχεις την τάση να ξεχνάς όσα σου έδειξα. Όμως, ένα βαθύτερο μέρος σου θα θυμάται, κι όταν θα θυμάσαι, τα προβλήματα της ζωής θα μοιάζουν με σαπουνόφουσκες. Το μονοπάτι θ' ανοίξει μπροστά σου, εκεί που πριν φύτρωναν μόνο ζιζάνια και σύγχυση.
Το μέλλον σου, αλλά και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας, είναι ένας δρόμος προς το Φως, προς μια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της Ενότητας με το Δημιουργό και μ' όλη την πλάση. Κι αυτό που κέιται πέρα απ' αυτήν είναι πέρα από κάθε περιγραφή.
Ακόμα κι όταν ο ουρανός μοιάζει κατάμαυρος, να ξέρεις ότι ο ήλιος λάμπει πάνω σου, ότι η αγάπη σε περιβάλλει και ότι το καθαρό Φως μέσα σου οδηγεί τα βήματά σου για το σπίτι. Εμπιστέψου λοιπόν τη διαδικασία της ζωής σου όπως ξετυλίγεται και γνώριζε με βεβαιότητα, μέσα από τις κορφές και τις κοιλάδες του ταξιδιού σου, ότι η ψυχή σου ακουμπάει με ασφάλεια και σιγουριά στην αγκαλιά του Πνεύματος.

Dan Millman 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου