Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Διαίσθηση

Μπορεί να αποφασίσετε ότι μια διαισθητική σκέψη που σας παροτρύνει σε δράση προέρχεται πραγματικά από τη συμπαντική νοημοσύνη. Ωστόσο, αν δε νιώθετε ευθυγραμμισμένοι, η δράση σας μπορεί να μην καρποφορήσει. Η Σανάγια Ρόμαν, στο βιβλίο της Πνευματική Ανάπτυξη λέει:

Αναλάβετε δράση μόνο όταν το συναίσθημα που νιώθετε είναι ελκυστικό, ανοιχτό και θετικό. Τότε οι ενέργειες που θα κάνετε θα είναι ευθυγραμμισμένες με την Ανώτερη Θέληση. Θα χρειαστείτε μικρότερη προσπάθεια για να πετύχετε θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αφού κάνετε την ενεργειακή δουλειά για να δημιουργήσετε αποτελέσματα, μπορεί να σας έρθει η παρόρμηση να τηλεφωνήσετε σε κάποιον. Πριν κάνετε το τηλεφώνημα, σταματήστε για μια στιγμή, ηρεμήστε και φανταστείτε τον εαυτό σας να τηλεφωνεί. Αν το τηλεφώνημα σας δίνει μια ζεστή, καλή κι ελκυστική αίσθηση, τηλεφωνήστε. Αν νιώθετε αντίσταση, αν η ενέργειά σας μειωθεί, ή αισθανθείτε οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα όταν σκέφτεστε να τηλεφωνήσετε, είναι καλύτερα να περιμένετε.

Τα μηνύματα της διαίσθησης είναι:
  • καθησυχαστικά και γεμάτα αγάπη
  • επίμονα
  • ενθαρρυντικά και θετικά
  • συνήθως δεν απαιτούν άμεση δράση
  • σπάνια προτείνουν ριζοσπαστικές λύσεις χωρίς  μικρότερα βήματα για την επίτευξη μιας αλλαγήςΑπόσπασμα από το βιβλίο των James Redfield και Carol Adrienne, Οδηγός των 9 Επιγνώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου