Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Κίνηση προς την συνειδητότητα

Επειδή δεν σε απασχολεί πια η αποδοχή ή η έγκριση του κόσμου. Δεν είσαι πια ικανοποιημένος με αυτό που σου έχει φέρει. Δεν είσαι πια ευχαριστημένος μ' αυτό που έχει δώσει στους άλλους. Θέλεις να σταματήσει ο πόνος, να σταματήσει το βάσανο, να τελειώσει η ψευδαίσθηση. Μπούχτισες πια με τον κόσμο όπως είναι τώρα. Αναζητάς έναν καινούριο κόσμο. Μην τον αναζητάς πια. Τώρα κάνε τον να εμφανιστεί.

Μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω καλύτερα πως να το κάνω αυτό; 

Ναι. Πήγαινε πρώτα στην Ύψιστη σκέψη σου σε σχέση με τον εαυτό σου. Φαντάσου το εσύ πού θα ήσουν αν ζούσες αυτήν την σκέψη κάθε μέρα. Φαντάσου τι θα σκεφτόσουν, τι θα έκανες, τι θα έλεγες και πως θα αντιδρούσες σ' αυτά που λένε και κάνουν οι άλλοι.

Βλέπεις καμία διαφορά ανάμεσα σ' αυτήν την προβολή και σ' αυτά που σκέφτεσαι, που κάνεις και που λες τώρα;

Ναι, βλέπω μεγάλη διαφορά.

Ωραία. Πρέπει να βλέπεις, αφού ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή δεν ζεις το ύψιστο όραμά σου για τον εαυτό σου. Τώρα, έχοντας δει τις διαφορές ανάμεσα στο που είσαι και στο που θέλεις να είσαι, άρχισε να αλλάζεις - να αλλάζεις συνειδητά- τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου, έτσι ώστε να ταιριάζουν με το πιο μεγαλειώδες σου όραμα.

Αυτό θα απαιτήσει νοητική και σωματική προσπάθεια. Θα συνεπάγεται σταθερή παρακολούθηση, ανά πάσα στιγμή, κάθε σου σκέψης, λόγου και πράξης. Θα σημαίνει να κάνεις συνεχώς επιλογές συνειδητά. Όλη αυτή η διαδικασία είναι μια εντυπωσιακή κίνηση προς την συνειδητότητα. Αυτό που θα ανακαλύψεις, αν ανταποκριθείς σ' αυτή την πρόκληση, είναι ότι έχεις περάσει τη μισή σου ζωή δίχως συνειδητότητα. Δηλαδή χωρίς να έχεις επίγνωση σε συνειδητό επίπεδο του τι επιλέγεις από άποψη σκέψεων, λόγων και πράξεων μέχρι να βιώσεις τα επακόλουθά τους. Μετά, όταν βιώνεις αυτά τα αποτελέσματα, αρνείσαι ότι οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις σου είχαν οποιαδήποτε σχέση με αυτά.

Αυτό εδώ είναι ένα κάλεσμα να σταματήσεις αυτού του είδους την ασυνείδητη ζωή.  Είναι μια πρόκληση στην οποία η ψυχή σου σε καλεί από την αρχή του χρόνου. 

 

Walsch, N.D. (2002), Συζήτηση με τον Θεό, ένας ασυνήθιστος διάλογος, βιβλίο 1, Αθήνα: Η δυναμική της Επιτυχίας, σελ. 109-111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου