Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Η γαλβανοπλαστική στην πνευματική ζωή, Omraam Mikhael Aivanhov

Το φαινόμενο της γαλβανοπλαστικής μας διδάσκει πως μπορούμε να βάλουμε στο κεφάλι μας τις καλύτερες σκέψεις και στην καρδιά μας τα καλύτερα συναισθήματα, ώστε να αναπτύσσουμε όλα τα προτερήματα που ο Ουράνιος Πατέρας μας έβαλε μέσα μας από τότε που πλάστηκε ο κόσμος. Όταν θα έχουμε αναπτύξει πλήρως αυτά τα προτερήματα, θα έχουμε τη μορφή του Πατέρα μας: τη μορφή της τέλειας αγάπης, της τέλειας σοφίας και της τέλειας αλήθειας.

Οφείλουμε, λοιπόν, να εργαζόμαστε κάθε μέρα σύμφωνα με τους νόμους της γαλβανοπλαστικής. Πρώτο, βάζοντας στο κεφάλι μας σκέψεις που είναι ανθεκτικά υλικά, πολύτιμος χρυσός. Δεύτερο, βάζοντας στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, την εικόνα ενός εξαίρετου όντος, ενός μεγάλου Δασκάλου, του Ιησού. Τρίτο, ενωμένοι με το κέντρο απ' όπου έρχονται όλες οι ζωογόνες δυνάμεις. Τότε, επειδή είμαστε βυθισμένοι στο διάλυμα του κοσμικού αιθέρα, μια εργασία θα γίνει μέσα μας, μια λαμπρή εργασία. Κάθε μέρα θα βγαίνουν από το πνεύμα μας αιθέριες ύλες που το ρεύμα θα μεταφέρει προς το πρόσωπό μας, προς όλες τις περιοχές του σώματός μας και σε όλα μας τα κύτταρα. Κάτω από την επίδρασή τους, οι γραμμές του προσώπου μας, το σχήμα του σώματός μας, θα τροποποιούνται και μια μέρα θα γίνουμε η αληθινή εικόνα του Θεού.

Εκείνος που θαυμάζει μια εικόνα γίνεται όλο και περισσότερο ίδιος μ' αυτή χάρη στο φαινόμενο της γαλβανοπλαστικής. Άνθρωποι που αγαπιούνται ή που ζουν μαζί και σκέφτονται πολύ ο ένας τον άλλον, στο τέλος μοιάζουν μεταξύ τους. Και μάλιστα, συχνά, διαπιστώνει κανείς μια χτυπητή ομοιότητα μεταξύ ορισμένων ζώων και των αφεντικών τους. Καμιά φορά, ο σκύλος μοιάζει με το αφεντικό του, αλλά δυστυχώς συμβαίνει και το αντίθετο, ο κύριος να μοιάζει με το σκύλο του.

Υπάρχουν λοιπόν νόμοι που χρησιμοποιούμε για την εξέλιξή μας. Κι αν με έχετε καλά καταλάβει, θα το κάνετε από σήμερα. Θα διαλέξετε την εικόνα ενός ωραίου, δυνατού, αγνού, σοφού και γεμάτου από αγάπη όντος, θα βάλετε αυτή την τέλεια εικόνα στο πνεύμα σας και θα τη θαυμάζετε με λατρεία. Θα κάνετε έτσι ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που θα στέλνει στην καρδιά σας τις πιο ευγενείς ύλες που είναι διαλυμένες στο αίμα σας, και όλο και περισσότερο το πρόσωπό σας θα μοιάζει μ΄αυτή την εικόνα που θαυμάσατε.

Θα σκεφτείτε ότι ίσως είναι δύσκολο να πραγματοποιήσετε αυτό το φαινόμενο της μετατροπής κοιτάζοντας μια εικόνα. Ναι, σε μια μέρα ή μια βδομάδα, αυτό είναι πραγματικά αδύνατο, αλλά αν εξακολουθείτε υπομονετικά και με πίστη, θα δείτε τα αποτελέσματα. Σήμερα διατηρείτε ακόμα μέσα σας τρομερές εικόνες που σας βάζουν σε κατώτερες καταστάσεις, πρέπει όμως να αλλάξετε αυτές τις εικόνες.

Βάλτε μέσα σας την εικόνα ενός Δασκάλου, του Χριστού, ενός πολύ μεγάλου Μύστη, και να την κάνετε αγαπημένη σας. Γιατί η αγάπη είναι η αρχέγονη δύναμη που πραγματοποιεί τις ανταλλαγές.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Η Νέα Γη, Omraam Mikhael Aivanhov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου