Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Η πιο αποτελεσματική δίαιτα

Είναι πολλοί εκείνοι που για χρόνια αγωνίζονται ν'αδυνατίσουν και όμως εξακολουθούν να είναι υπέρβαροι. Κατηγορούν το παραπανίσιο βάρος , που δεν είναι παρά το εξωτερικό σύμπτωμα ενός βαθύτερου εσωτερικού προβλήματος.
Κατά τη γνώμη μου, όλ'αυτά γίνονται πάντα από φόβο και από ανάγκη προστασίας .Όταν νίωθουμε φοβισμένοι ή ανασφαλείς ή όχι αρκετά καλοί, τότε προσθέτουμε στο σώμα μας μερικά κιλά για προστασία.
Όταν κατηγορούμε τον εαυτό μας για το πρόσθετο βάρος που παίρνουμε, όταν νιώθουμε ένοχοι για κάθε μπουκιά που τρώμε, όταν βασανίζουμε τον εαυτό μας για κάθε επιπλέον κιλό, απλώς χάνουμε το χρόνο μας. Είκοσι χρόνια αργότερα θα βρισκόμαστε πάλι στην ίδια θέση, γιατί δε θα έχουμε ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα.Το μόνο που θα επιτύχουμε θά είναι να γίνουμε περισσότερο ανασφαλείς και φοβισμένοι και τότε θα χρειαστούμε κι άλλο βάρος για να προστατευτούμε.
Γι'άυτό δεν επικεντρώνομαι ποτέ στο παραπανίσιο βάρος και στις δίαιτες. Γιατί οι δίαιτες δε φέρνουν μόνιμα αποτελέσματα. Η μόνη δίαιτα που είναι αποτελεσματική είναι η πνευματική δίαιτα ,η δίαιτα από τις αρνητικές σκέψεις.
Πολύ συχνά οι άνθρωποι μου λένε πως δεν μπορούν να αγαπήσουν τον εαυτό τους ,επειδή είναι τόσο χοντροί ή όπως το διατύπωσε μια κοπέλα ,"πολύ στρογγυλοί στις γωνίες".Παίρνουμε βάρος επειδή δεν αγαπάμε τον εαυτό μας .Όταν θα αρχίσουμε να αγαπάμε και να δεχόμαστε τον εαυτό μας τότε θα διαπιστώσουμε με έκπληξη ότι θα αρχίσει να εξαφανίζεται το βάρος απο το σώμα μας.
Το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Επιζητούμε προστασία από τις πληγές, την ταπείνωση, την κριτική την κακομεταχείρηση, τη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, από ένα φόβο για τη ζωή γενικά και για κάποιους τομείς συγκεκριμένα.Ας κάνουμε λοιπόν τις επιλογές μας.
Δεν είμαι παχιά, αλλά έμαθα με την πάροδο του χρόνου πως όποτε νιώθω ανασφάλεια και δεν είμαι χαλαρή, βάζω ορισμένα κιλά. Όταν όμως εξουδετερώνω την απειλή, το παραπανίσιο βάρος φεύγει από μόνο του.
Η μάχη με τα κιλά είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας . Η δίαιτα δεν φαίρνει αποτέλεσμα, γιατί μόλις τη σταματήσουμε ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε. Η αγάπη για τον εαυτό μας, η εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής και η σιγουριά που νιώθουμε για τη δύναμη του μυαλού μας είναι η καλύτερη δίαιτα που γνωρίζω. Αν αρχίσουμε να κάνουμε δίαιτα στις αρνητικές σκέψεις το βάρος μας θα ρυθμιστεί απο μόνο του.
Πολλοί γονείς μπουκώνουν τα μωρά τους όποιο και αν είναι το πρόβλημα που έχουν. Αυτά τα μωρά όταν μεγαλώσουν θα στέκονται μπροστά σε ένα ανοιχτό ψυγείο λέγοντας:"Δεν ξέρω τι θέλω" όποιο πρόβλημα κι αν έχουν.
Κάποιες φορές μερικοί εκνευρίζονται όταν τους λέω πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τη ζωή τους. Μπορεί και να πιστεύουν ότι δεν αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα τους. Μια γυναίκα θύμωσε πολύ και μου είπε:"Ήρθα για να χάσω κάποια κιλά κι όχι για να μάθω να αγαπάω τον ευατό μου." Για μένα ήταν ολοφάνερο πως το βασικό της πρόβλημα ήταν το μίσος που ένιωθε για τον εαυτό της. Αυτό διαπότιζε κάθε πτυχή της ζωής της ,ακόμα και την προσπάθεια της για τα πιο απλά πράγματα. Ήταν λοιπόν αναμφισβήτητο πως δεν μπορούσε να πετύχει πουθενά όσο ένιωθε πως δεν άξιζε τίποτε.
Δεν είχε το θάρρος να με ακούσει ως το τέλος και έφυγε κλαίγοντας, για να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα με πολύ περισσότερα κιλά.
Ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι, αυτό δεν είναι κριτική. Οι αλλαγές αρχίζουν την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό χώρο και χρόνο για τον καθένα .

Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise Hay

Ευχαριστώ τη Λένια
http://leniasway.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου