Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Γυαλιά ηλίου και αντηλιακά: μείζονα αίτια καρκίνου


Δυστυχώς, η υπεριώδης ακτινοβολία εξουδετερώνεται εύκολα από τα παράθυρα, τα σπίτια, τα γυαλιά, τα γυαλιά ηλίου, τ' αντηλιακά γαλακτώματα και τα ρούχα. Και γιατί αυτό είναι κακό; Επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά φάρμακα. Το 1933 ερευνητές ανακάλυψαν ότι το φως του ήλιου είναι ευεργετικό για 165 και πλέον παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων και της φυματίωσης, της υπέρτασης, του διαβήτη και σχεδόν όλων των καρκίνων. Μέχρι στιγμής, καμία άλλη θεραπεία δεν έχει εμφανίσει τόσο ευρύ φάσμα θεραπευτικής επίδρασης όσο το φως του ήλιου.

Οι θαυματουργές θεραπείες της φυματίωσης και πολλών άλλων παθήσεων αποτέλεσαν πρώτη είδηση εκείνη την εποχή. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι οι θεραπευτικές ακτίνες του ήλιου δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα στους ασθενείς που φορούσαν γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου εξουδετερώνουν σημαντικές ακτίνες του φάσματος του φωτός, οι οποίες είναι απαραίτητες για βασικές βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Σήμερα, για διάφορους σκοτεινούς λόγους, βομβαρδιζόμαστε με προειδοποιήσεις για την ηλιοθεραπεία και τον καρκίνο του δέρματος.

Τώρα, ο ήλιος θεωρείται ο κατεξοχήν ενοχοποιητικός παράγοντας για τον καρκίνο του δέρματος, ορισμένους καταρράκτες που προκαλούν τύφλωση, και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Μόνο όσοι "διακινδυνεύουν"  την έκθεση στον ήλιο διαπιστώνουν ότι ο ήλιος τους ευεργετεί, εφόσον δεν χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου και αντηλιακά, και δεν καίγονται. Οι υπεριώδεις ακτίνες διεγείρουν τον θυρεοειδή, προάγουν την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών και αυξάνουν το βασικό μεταβολικό ρυθμό. Αυτό βοηθά αφενός στην απώλεια βάρους, αφετέρου στη μυική ανάπτυξη. Τα ζώα που εκτρέφονται παχαίνουν πολύ πιο γρήγορα όταν δεν εκτίθενται στον ήλιο, και το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Εάν, λοιπόν, θέλετε να χάσετε βάρος ή να αυξήσετε τον μυϊκό σας τόνο, κάντε ηλιοθεραπεία σε τακτική βάση. Και μην ξεχνάτε ότι η παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο.

Όποιος δεν εκτίθεται επαρκώς στον ήλιο, γίνεται ασθενικός και υποφέρει από διανοητικά προβλήματα. Η ζωτική του ενέργεια εξανεμίζεται, και αυτό εκφράζεται και στην ποιότητα της ζωής του. Οι πληθυσμοί βόρειων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Νορβηγία και η Φινλανδία, που ζουν στο σκοτάδι για πολλούς μήνες κάθε χρόνο, έχουν υψηλότερα ποσοστά ευερεθιστότητας, κόπωσης, νόσησης, αϋπνίας, κατάθλιψης, αλκοολισμού κι αυτοκτονιών σε σχέση με πληθυσμούς που ζουν σε ηλιόλουστες χώρες. Σε αυτές τις χώρες, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος είναι υψηλότερα. Τα κρούσματα μελανώματος στις νήσους Ορκάδες και Σέτλαντ βόρεια της Σκωτίας, ειναι δέκα φορές περισσότερα σε σχέση με αυτά των νησιών της Μεσογείου.

Είναι γνωστό ότι οι υπεριώδεις ακτίνες ενεργοποιούν μια σημαντική ορμόνη του δέρματος, τη σολιτρόλη. Η σολιτρόλη επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά ρυθμιστικά κέντρα του ανθρώπινου οργανισμού. Σε συνεργασία με τη μελατονίνη, προκαλεί αλλαγές στην ψυχική διάθεση και στους καθημερινούς βιολογικούς ρυθμούς. Η αιμοσφαιρίνη χρειάζεται τις υπεριώδεις ακτίνες προκειμένου να δεσμευτεί με το οξυγόνο, που είναι τόσο βασικό για όλες τις κυτταρικές λειτουργίες. Κατά συνέπεια, η ελλιπής έκθεση στον ήλιο μπορεί να ενοχοποιηθεί για σχεδόν όλες τις παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος και άλλων τύπων καρκίνου. Η χρήση αντηλιακού προστατεύει μόνο τη βιομηχανία καλλυντικών και τη βιομηχανία που παρασκευάζει αντικαρκινικά φάρμακα. Σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει το δέρμα ή τη ζωή μας.

Η υπεριώδης ακτινοβολία:
 • Βελτιώνει το ηλεκτροκαρδιογράφημα
 • Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό παλμό σε ανάπαυση
 • Βελτιώνει τις τιμές του όγκου αίματος που εξωθείται από κάθε κοιλία της καρδιάς ανά μονάδα χρόνου
 • Μειώνει τη χοληστερόλη, εφόσον είναι αναγκαίο
 • Αυξάνει τα αποθέματα γλυκογόνου στο ήπαρ
 • Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος
 • Βελτιώνει τα αποθέματα ενέργειας, την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη
 • Βελτιώνει την αντίσταση του οργανισμού σε λοιμώξεις επειδή αυξάνει τις τιμές των λεμφοκυττάρων και του φαγοκυτταρικού δείκτη (ο μέσος όρος βακτηρίων που καταπίνει κάθε λευκό αιμοσφαίριο, στο αίμα του ασθενή)
 • Ελέγχει ένα γονίδιο το οποίο ευθύνεται για την παραγωγή ενός αντιβιοτικού ευρέος φάσματος σε όλο το σώμα
 • Αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο
 • Αυξάνει τις σεξουαλικές ορμόνες
 • Ενισχύει την αντίσταση του δέρματος σε λοιμώξεις 
 • Αυξάνει την αντοχή στο στρες και μειώνει την κατάθλιψη


Το ανθρώπινο σώμα σχεδιάστηκε να απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες επειδή αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες. Ειδάλλως, θα είχαμε γεννηθεί με φυσικά ηλιακά φίλτρα στο δέρμα και στα μάτια μας. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι απαραίτητες για την διεκπεραίωση των κυτταρικών λειτουργιών. Η ελλιπής έκθεση στον ήλιο διαταράσσει τη φυσιολογική κυτταρική λειτουργία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η χρήση γυαλιών ηλίου, συμπεριλαμβανομένων των διορθωτικών γυαλιών και των φακών επαφής, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για ορισμένες οφθαλμολογικές παθήσεις, όπως η εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν γυαλιά ηλίου σε τακτική βάση, αναφέρουν ότι η όρασή τους εξασθενεί.

Η ελλιπής έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το δέρμα, ακόμα και για τη ζωή μας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μόλις το οπτικό νεύρο διεγερθεί από το φως του ήλιου, η υπόφυση παράγει ορμόνες που διεγείρουν τα μελανοκύτταρα. Τα μελανοκύτταρα παράγουν μελανίνη, τη χρωστική που προσδίδει στο δέρμα το φυσικό του χρώμα και το προστατεύει από ηλιακά εγκαύματα. Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα παράγουν περισσότερη χρωστική ουσία. Έτσι το δέρμα σκουραίνει και τα μελανοκύτταρα αρχίζουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες μελανίνης. Ωστόσο, όταν φοράμε γυαλιά ηλίου, αυτή η διαδικασία διαταράσσεται. Αντί να πυροδοτεί την παραγωγή των μελανοκυττάρων και να προάγει την προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα, η υπόφυση θεωρεί ότι έξω σκοτεινιάζει και μειώνει την παραγωγή των ορμονών που διεγείρουν  τα μελανοκύτταρα. Κατά συνέπεια το δέρμα παράγει λιγότερη μελανίνη, δεν προστατεύεται επαρκώς και φθείρεται.

Ο Καρκίνος Δεν Είναι Ασθένεια, Andreas Moritz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου